Johtamisjärjestelmät ovat keskeisiä johtamisen työvälineitä, jotka tukevat organisaation johtamisen eri osa-alueita lähtien liiketoiminnan suunnittelusta,  tavoitteiden asettamisesta ja päätyen kehittämiseen yhteisellä tavalla koko henkilöstön panosta hyödyntäen. 

Meillä BB Logistics Oy:ssa on käytössä seuraavat johtamisjärjestelmät:

ISO 9001 – laadun  johtamiseen

ISO 45001 – työterveyden ja turvallisuuden johtamiseen

ISO 14001 – ympäristöasioiden johtamiseen

EFISC-GTP – turvalliseen rehujen ja elintarvikkeiden käsittelyyn

Vuosien aikana BB Logisticsin HSQEtoimintojen johtaminen on kehittynyt eteenpäin, jostavoidaan nähdä todisteena viimeisten ulkoisten auditointien tulokset, missä ei ole tullut poikkeamia toiminnasta. Tämän tuloksen taustalla on systemaattinen ja tavoitteellinen  HSQEtoimintojen kehittäminen,  seuraaminen ja toimenpiteiden tekeminen ja niiden vaikutusten arviointi läpi organisaation jatkuvan kehittämisen ajatuksella. 

Keskeisempiä työkaluja hyvän tuloksen saavuttamisessa on ollut kattava  perehdytys läpi organisaation uusille ja vanhoille työntekijöille, riskianalyysit, havainnot, osaamisen jakaminen BBL:n  organisaation sisällä, asiakkaiden kanssa ja viime vuosina Europortsin kanssa tehdyt ristiin arvioinnit sekä erilaisten käytäntöjen että oppien jakaminen ovat myös  tuoneet uutta näkemystä jatkuvaan kehittämiseen”, kehitysjohtaja Marko Kääriäinen kommentoi.

HSQEjohtamisen kehittymisessä yhtenä  keskeisenä tekijänä on laadukas päivittäinen johtaminen, missä avainasemassa on lyhyet ajankohtaiset turvallisuuskeskustelut ja niiden oppien jakaminen. Havaintojen osalta on tärkeää saada riittävä määrä havaintoja, mutta keskeisempää on saada laajennettua havaintojen tekijöiden määrää ja sitä kautta uutta näkemystä laadukkaaseen, turvalliseen ja ympäristön huomioivaan tekemiseen.

Toiminnassamme haluamme välittää yhteisestä toimintaympäristöstä yhtä paljon kuin välitämme toisistamme, asiakkaistamme  ja läheisistämme, mikä kiteytyy meidän turvallisuustavoitteessamme: terveenä töihin ja terveenä kotiin sekä nolla tapaturmaa.

Laadukas, turvallinen ja ympäristön huomioiva tekeminen koostuu pienistä ja useista arjen teoista. Haluamme hyvällä päivittäisellä johtamisella ja systemaattisella HSQEtekemisellä luoda ilmapiirin, jossa jokainen henkilöstömme jäsen on motivoitunut vastuulliseen tekemiseen ja jatkuvaa kehittämiseen.

”On ollut hienoa olla mukana erilaisissa auditoinneissa ympäri Suomen. Auditoinnit ovat opettavaisia myös auditoijalle ja mitä enemmän silmäpareja on mukana niin sen parempi on auditoinnin tulos. Sanoisinkin, että auditointi on aina oppimistapahtuma kaikille osallistujille”,

kommentoi Loviisan ja Haminan terminaalipäällikkö Heikki Hemminki.